top of page

Privacybeleid

Persoonsgegevens die ik verwerk

Ik verwerk je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van mijn diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan me verstrekt.

Dit kan zijn omdat deze nodig zijn voor communicatie, om je goed te kunnen begeleiden of voor een betaling via de website. Het verstrekken van deze gegevens is nooit verplicht, maar in sommige gevallen wel nodig om iets voor jou te kunnen betekenen. Hieronder vallen:

  • Voor- en achternaam

  • Leeftijd

  • Adresgegevens

  • Telefoonnummer

  • E-mailadres

  • Bankrekeningnummer, creditcardnummer of andere betaalgegevens.

  • Overige persoonsgegevens die je actief aan me verstrekt. Bijvoorbeeld door een profiel op de website aan te maken, via e-mail en telefonisch.

 

Sommige gegevens worden door de website verwerkt om te zorgen dat deze goed werkt en gebruiksvriendelijk is. Hieronder vallen:

  • Locatiegegevens

  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website

  • Internetbrowser en apparaat type

  • IP-adres

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens

Voor sommige trainingen vraag ik ook om persoonlijke gegevens omtrent je algehele gezondheid en hoe het op dit moment met je gaat. Daarbij ben je nooit verplicht om deze vragen te beantwoorden en kun je hier zo veel of zo weinig over delen als je zelf wilt. Daarnaast kunnen live of via de e-mail persoonlijke ervaringen gedeeld en besproken worden. Hier zal ik zorgvuldig mee omgaan.

Mijn website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd.

Reden van verwerking persoonsgegevens

Ik verwerk jouw persoonsgegevens met de volgende redenen:

  • Voor het verzenden van de nieuwsbrief;

  • Om je op de hoogte te houden van cursussen en workshops die starten en die voor jou interessant kunnen zijn;

  • Om je te informeren over wijzigingen van mijn diensten;

  • Zodat je de mogelijkheid hebt om een account aan te maken;

  • Voor de afhandeling van jouw betaling en het maken van een factuur;

  • Om contact met je op te kunnen nemen door je te bellen of te e-mailen, indien dit nodig is om iets voor jou te kunnen betekenen;

  • Als intake, om te kijken of een traject bij je past en om je voor en tijdens de training goed te kunnen begeleiden;

  • Om je goed te kunnen begeleiden in een sessie, trainings- of coachingstraject.


Ook verwerk ik persoonsgegevens als ik hier wettelijk toe verplicht ben, zoals gegevens die ik nodig heb voor mijn belastingaangifte.

Delen van persoonsgegevens met derden

Ik deel jouw gegevens niet met derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Ik neem enkel contact op met een andere zorgverlener wanneer je daarvoor toestemming geeft. Het delen met andere professionals gebeurt altijd alleen ter ondersteuning van jouw trainings- of coachingstraject, en op een veilige en zorgvuldige manier.

Om als trainer, facilitator en coach te blijven groeien en om voor jou als cliënt het meest van waarde te kunnen zijn, volg ik regelmatig intervisie en supervisie. Het kan zijn dat jouw situatie dan als casus wordt ingebracht om van te leren. In het kader van intervisie of supervisie maak ik alleen gebruik van gegevens waaruit jouw identiteit niet af te leiden is.

Grenzen aan vertrouwelijkheid

Ik ga vertrouwelijk om met alles wat je met me deelt, binnen de volgende grenzen:

  • Gevallen van actief of vermoedelijk misbruik (fysiek, emotioneel of seksueel) of verwaarlozing van een kind, een oudere of een afhankelijke volwassene meld ik bij de juiste instanties.

  • Als je dreigt jezelf of een ander persoon ernstige schade toe te brengen, onderneem ik stappen om de veiligheid van de persoon die gevaar loopt te helpen handhaven.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Mindful Herstel en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@mindfulherstel.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Dit ter bescherming van je privacy. Ik reageer zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek .

Hoe ik persoonsgegevens beveilig

Ik neem bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Ik heb de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

  • Op mijn computers en mobiele telefoons gebruik ik beveiligingssoftware NordVPN.

  • Ik verstuur jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk.

  • Mijn computers en mobiele telefoons waarin (contact)gegevens worden bewaard zijn beveiligd met een wachtwoord. Daarnaast zijn programma’s waarin ik persoonlijke gegevens in opsla, nog eens extra beveiligd met een wachtwoord.

Hoe lang ik persoonsgegevens bewaar

Ik bewaar je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.  Ik hanteer de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

  • Gegevens die gebruikt worden om je de nieuwsbrief te versturen: deze blijven beveiligd bewaard in het online mailprogramma, totdat je deze zelf wijzigt of jezelf uitschrijft. Dit kan op elk moment via de link onderin de mail.

  • Accountgegeven op de website: deze blijven bewaard zolang je je account gebruikt. Je hebt zelf de optie om je account te verwijderen als je inlogt.

  • Gegevens voor de afhandeling van jouw betaling: deze worden alleen op het moment zelf gebruikt, tenzij je zelf aangeeft dat een betaalwijze bewaard mag worden voor een volgende betaling. Facturen met jouw gegevens worden 7 jaar bewaard, omdat de belastingdienst hierom vraagt voor de financiële administratie.

  • Gegevens om contact met je op te nemen anders dan via de mailinglijst: deze worden zodra het traject eindigt nog maximaal 2 jaar bewaard.

  • Gegevens van de een intake: deze worden zodra het traject eindigt nog maximaal 2 jaar bewaard. 

  • Gegevens om je goed te kunnen begeleiden in een training- of coachingstraject, oftewel jouw cliëntendossier: deze worden zodra het traject eindigt nog maximaal 2 jaar bewaard. 

Bezwaar of klacht

Je hebt altijd de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Maar je kunt ook altijd eerst bij mij terecht. Stuur me een mailtje of bericht en dan komen we er vast samen wel uit. 

Geautomatiseerde besluitvorming

Mindful Herstel neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens tussen zit.

Gebruik van de website

Op de website worden algemene bezoekersgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer, het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Deze informatie wordt gebruikt om de werking van de website te verbeteren en op jouw gebruik af te stemmen. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt.

Cookies of vergelijkbare technieken

Mindfulherstel.nl gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Mindful Herstel gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren.

 

Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Cookies worden over het algemeen een jaar bewaard, tenzij je ze zelf eerder verwijderd.

 

Zie hier voor verdere toelichting.

Social media

Op mindfulherstel.nl is er mogelijk inhoud van Facebook, WhatsApp en Instagram opgenomen om webpagina’s te promoten of te delen op sociale netwerken. Deze inhoud is ingesloten met code die is afgeleid van Facebook, WhatsApp en Instagram en plaatst cookies. Deze inhoud kan bepaalde informatie opslaan en verwerken voor gepersonaliseerde reclame. Lees de privacyverklaring van deze partijen door (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te weten wat zij met je (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

bottom of page